İletişim
Kahramanlar Cad., No. 4 Havva Bulutoğulları Sokak, Ticaret Merkezi, Haspolat – Lefkoşa
İletişim
Kahramanlar Cad., No. 4 Havva Bulutoğulları Sokak, Ticaret Merkezi, Haspolat – Lefkoşa
Yurtdışına yatırım yapacak ya da seyahat edecek olanlar, Türkiye KKTC yi tanıyor mu? Ülkenin siyasi ve ekonomik durumu nedir gibi araştırmalar yapıyor. Türkiye, 15 Kasım 1983 tarihinden bu yana KKTC’yi tanıyan ilk ve tek ülkedir.
Diğer ülkeler, KKTC’yi tanımıyor ve Kıbrıs adasını, Kıbrıs Cumhuriyeti’ne bağlı tek ülke olarak görüyor. Uluslararası kuruluşlar ve Birleşmiş Milletler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini fiili olarak tanımıyor. KKTC Ne Zaman Kuruldu?
Kıbrıs adasında yaşayan Türk ve Rum halkları arasında yaşanan sorunlardan dolayı, Türkiye 1974 yılında Kıbrıs harekatı başlattı. Kıbrıs Türk Federe Devleti meclisi, 15 Kasım 1983’de self-determinasyon hakkını kullanmış ve kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş tarafından KKTC ilan edilmiştir.
Türkiye’de bu tarihten itibaren tanıyor ve tüm diplomasi ilişkilerini yürütüyor. Bu tarihten bu yana KKTC’de yaşayan herkes, vatandaşlık alma hakkına sahiptir.
Kıbrıs’ta vatandaşlık almak, diğer ülkelere göre daha kolaydır. 1974 Kıbrıs Barış Harekatına katılanlar ve bunların yakınları vatandaşlık için başvurabiliyor. Diğer bir yöntem, Kıbrıs’tan ev satın almak ve burada 5 yıl yaşama şartıdır.
Kıbrıs’ta ev almak çok kolaydır ve her yabancı şahsa bir adet ev alma hakkı veriliyor. Ev satın alanlar, kolay bir şekilde oturma izni alabiliyor. 5 yıl sonunda başvuranlar KKTC vatandaşlığı alarak istedikleri kadar kalmaya başlayabiliyor.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs adasının kuzey bölümünde yer alıyor ve hem tatil hem de eğlence merkezi olarak biliniyor. Türkiye’den Kıbrıs’a denizyolu ve havayolu ile gidiliyor. Türkiye vatandaşları, pasaportları ya da kimlikleri ile Kıbrıs’a seyahat edebiliyor. Hem denizyolu hem de havayoluyla günlük karşılıklı seferler düzenleniyor ve isteyenlerin rahatlıkla gidip gelmesi sağlanıyor. Bunun için çok sayıda Türk KKTC’de ev satın alarak çeşitli yatırımlar yapıyor.
Kıbrıs ada ülkesinde çoğunluğu Rum ve Türklerden oluşan çeşitli milletler yaşıyor. KKTC ilanı ve Türkiye tarafından tanınmasıyla birlikte adada iki ülke yer alıyor. Kıbrıs nüfus dağılımı şöyledir:
Türk ve Rum topluluklar dışında kalanların nüfus oranları çok azdır ve bu toplulukların büyük çoğunluğu Rum kesiminde yaşıyor. KKTC, tüm yabancı vatandaşlara ev satın alma hakkı vererek, farklı toplulukların yatırım yapmalarını ve yaşamalarını sağlıyor.
Türkiye’nin KKTC yi tanıyor olması, Türklerin birçok işlemi daha kolay yapmasını sağlıyor. KKTC yabancı herkesin istediği zaman bir adet eve satın almasına izin veriyor. Yabancılar, kendi adına ev aldıktan sonra eşi ya da çocukları adına da ayrı ayrı gayrimenkul yatırım planları yapabiliyor.
Satın alınan evlerin geri kazanımları Türkiye’ye göre daha kısa sürede olduğu için çok sayıda Türkiye vatandaşı Kıbrıs’tan ev satın almayı değerlendiriyor. Emlak danışmanlığı hizmetlerinden faydalananlar, aradıkları özelliklere sahip ve uygun fiyatlı çok sayıda seçenek bulabiliyor.
KKTC 15 Kasım 1983 yılında kurulduktan sonra tamamen Türk devleti olmuş ve yönetilmeye başlanmıştır. Günlük yaşamda bazı şeyler, Türkiye’ye göre daha pahalı olsa da birçok yönüyle tercih edilen yerlerden birisidir.
Casinoların çok sayıda ve serbest olması, eğlence turizm merkezi olmasını sağlıyor. Yılın her dönemi, sınırsız eğlenmek isteyenler Kıbrıs’ı tercih ediyor.
Ev satın almanın avantajlarını bilenler, buradan ev alarak hem vatandaşlık kazanmaya hem de daha sık ziyaret ederek tüm güzelliklerden faydalanmaya çalışıyor. Doğayla iç içe yaşam tercihinde bulunanlara çok sayıda yeni emlak seçenekleri sunuluyor ve uygun fiyatlara kolay satın alınabiliyor.