İletişim
Kahramanlar Cad., No. 4 Havva Bulutoğulları Sokak, Ticaret Merkezi, Haspolat – Lefkoşa
İletişim
Kahramanlar Cad., No. 4 Havva Bulutoğulları Sokak, Ticaret Merkezi, Haspolat – Lefkoşa
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) turizm bölgesi olan bir ülke olmasından dolayı Kıbrıs’ta tatil yapmak isteyen Türk vatandaşlarının araştırdığı konular arasında yer alan Kıbrıs Türkiye arası kaç km? sorusunun cevabı 65 km olarak verilebilir.
Ülkemize olan yakınlığı sayesinde ve Türkiye Cumhuriyeti devletlerinden bir tanesi olma özelliği ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ülkemiz vatandaşları adına yatırım ve tatil için oldukça ideal bir ülkedir. Akdeniz bölgesindeki en büyük üçüncü ada olma özelliğine sahip olan ülke ülkemizin Akdeniz kıyı kesiminde olan şehirlere olan yakınlığı sayesinde kimi zaman ışıkları fark edilebilir.
Özellikle Mersin ilimize olan yakınlığı sayesinde insanların çok kısa seyahatler sonucunda ülkeye ulaşmaları mümkündür. İstanbul ilimizin havaalanlarından kalkış yapan uçaklar ile Kıbrıs yolculuğu bir 1 saat 30 dakikalık zaman (bir buçuk) alır.
Ülkemizden düzenlenen gemi ve feribot seferleri ile Kıbrıs Türk Cumhuriyetine kolaylıkla ulaşım imkânı sağlanmıştır. Mersin Taşucu ve Girne limanlarından yapılan seyahatler 2 saat sürer. Sadece yolcu taşımacılığı gerçekleştirilen feribot seferleri Kuzey Kıbrıs ile Türkiye Cumhuriyeti arasında en hızlı ulaşım seçenekleri olarak bilinirler.
Kıbrıs’ın bir ada olmasından dolayı ülkeye diğer ülkelerden kara yolu ile ulaşım mümkün değildir. Kıbrıs’a gitmek isteyen diğer ülke vatandaşları deniz yolu ya da hava yolu seçeneklerinden birini kullanması gereklidir.
KKTC seyahatlerinde Türk Vatandaşlarının pasaport ya da vize ihtiyacı bulunmaz. Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olan bireyler Kıbrıs’a sadece kimlikleri ile seyahat gerçekleştirebilirler.
Kuzey Kıbrıs’a kimlik ile giriş yapan bireyler ülkede maksimum otuz (30) gün konaklama iznine sahiptirler. 30 gün üzerinde bir konaklama isteniyor olması durumunda ülkeye pasaport ile giriş yapılması gereklidir.
Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yaşam standartlarının Avrupa Birliği ülkeler düzeyinde olması ve hatta birçok ülkeye göre de daha yüksek yaşan standartları sunuyor olmasından dolayı Türk vatandaşı olan birçok birey Kıbrıs’ta yaşamlarına devam etme çabası içerisinde olabilirler.
Kuzey Kıbrıs ülkede yaşamak isteyen TC vatandaşları için kolaylıklar sağlayan bir ülkedir. Ülke vatandaşı olmayan bütün bireylerin yabancı statüde yer alıyor olmasından dolayı bazı istisnai haller dışında ülkede sürekli olarak oturma izni ilk taleplerde doğrudan verilmez. Türk vatandaşlarının sürekli olarak oturma izni alabilmeleri için ülkede taşınmaz mülk sahibi olmaları şartı bulunur.
Kuzey Kıbrıs’tan ev alan Türk vatandaşları üç yıl boyunca her yıl yenilemek şartı ile oturma izni alabilirler. Üç yıl sonrasında ise sürekli olarak oturma iznini alma haklarına sahip olurlar.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ev fiyatlarının düşük olması ve yatırım amaçlı ideal ülkeler arasında bulunuyor olmasından dolayı, Kıbrıs’ta emlak alımları konusunda oldukça ilgi gören bir ülkedir. Türk vatandaşları da ülkede yabancı statüde yer alan bireylerdir.
Türk vatandaşlarının ülkeden 1 adet ev alma hakları bulunur. Ailede bulunan her birey kendi üzerine bir ev alma hakkına sahiptir. Daha fazla ev alınmak istenir ise uluslararası şirket sahibi olma koşulunun yerine getirilmiş olması gereklidir.
Kıbrıs’ın sürekli olarak alt yapı yatırımlarının bulunması ve ülke genelinin refah düzeyinin yüksek olmasının yanı sıra ev fiyatlarının düşük kira gelirinin yüksek olmasından dolayı ev yatırımı için ideal ülke konumunda olmasını sağlar. Birçok ülkede bir ev fiyatına Kıbrıs’ta iki ev alınabilir. Ülkenin turistik bölge olmasından dolayı da yatırım için uygunluğuna bir kanıt niteliğindedir.